
Termékleírás
Az égetéshez állandó felügyeletre van szükség, tapasztalatot, szakértelmet kíván.
Tudnivalók a tárolásról:
Száraz és szellős helyen tároljuk, mert a faszén megköti a levegő páratartalmát. Helytelen tárolni rosszul szellőző, párás pincében vagy betonpadló nélküli nyirkos melléképületben.
A faszén meggyújtása alágyújtóssal:
Tikkasztó nyári hőségben, szélcsendben, a tűző napon lévő grillezőben a faszenet biztonsági okokból inkább szilárd alágyújtóssal gyújtsa meg, ugyanis a faszénre locsolt faszéngyújtó olaj azonnal párologni kezd és szerencsétlen esetben a begyújtást végző személy is megéghet a faszén meggyújtásakor! Amennyiben mégis faszéngyújtó olajjal kívánja a faszenet begyújtani, tegye árnyékos helyre a grillezőt és nagyon körültekintően járjon el!
A szétterített faszenet mérsékelten locsolja meg, majd várja meg, amíg a faszén magába szívja faszéngyújtó olajat és csak ezután gyújtsa meg!
A begyújtáshoz ne használjon újságpapírt, és a faszenes zsákot se tegye a faszén közé, mert a papír nem ég el teljesen, és a pernyét a szél a grillezendő húsra fújhatja! Faszéngyújtó olaj használata leginkább szeles időben indokolt.